A vrut să hrănească rațele, dar a căzut în lac. Un copil, salvat de la înec la Valea Morilor
Full Article 2 minutes read

A vrut să hrănească rațele, dar a căzut în lac. Un copil, salvat de la înec la Valea Morilor

Un copil de 12 ani a fost salvat de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă nr.1 din parcul Valea Morilor, municipiul Chișinău. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 10 decembrie în jurul orei 16:30.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), băiatul a alunecat și a căzut în apa lacului în timp ce hrănea rațele. Angajații Stației de Salvare au observat incidentul și au reacționat imediat. Salvamarii au intervenit de urgență și au reușit să scoată la mal copilul, care risca să se înece.

Totodată, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a acordat îngrijirile de rigoare, fără de a fi necesară spitalizarea acestuia. În prezent, viața băiatul este în afara oricărui pericol. Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite. 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă adulții să monitorizeze strict minorii și să nu le permită aflarea nesupravegheată în preajma lacurilor și râurilor întru evitarea cazurilor de înec. Totodată, specialiștii informează că, în condiții de temperaturi joase, pe apa bazinelor acvatice se formează gheață. Aflarea în nemijlocită apropiere devine periculoasă în special pentru minorii nesupravegheați.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: