AAC, după ce Fly One a anulat zboruri: Convocăm pentru mâine Comisia de certificare a operatorilor aerieni
Full Article 2 minutes read

AAC, după ce Fly One a anulat zboruri: Convocăm pentru mâine Comisia de certificare a operatorilor aerieni

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) reacționează la anulările de zboruri de către compania Fly One. Autoritatea a anunțat că a convocat, pentru 12 iunie, Comisia de certificare a operatorilor aerieni. În cadrul acesteia, potrivit instituției, va fi evaluată situația creată și se va investiga „motivele care au dus la anulările în lanț”. 

Autoritatea Aeronautică Civilă a convocat pentru mâine Comisia de certificare a operatorilor aerieni în scopul evaluării situației create și investigarea motivelor care au dus la anulările în lanț”, se arată într-o declarația a Autorității.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă amintește că în cazul anulării sau întârzierii de lungă durată a zborurilor, operatorul aerian este obligat să acorde toată asistența necesară, inclusiv oferirea de hrană, cazare, dar și compensați în funcție de distanța ortodromică dintre aeroporturi.

Compania Fly One a anunțat că și pe 11 iunie este nevoită să anuleze unele curse – „până la 25% din toate zborurile planificate” pentru ziua de astăzi. Reprezentanții Fly One au spus că o aeronavă „rămâne în continuare la sol” și că au invitat o companie europeană să le acorde suport în acest sens. Potrivit panoului de la Aeroport, sunt anulate mai multe zboruri planificate pe 11 iunie de pe Aeroportul Chișinău și altele retur, pentru 12 iunie, spre Moldova.

Și în ajun, compania a anulat curse – spre Parma și Nice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: