ACC: Agenții economici care vor deversa ape uzate riscă să fie deconectați de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare
Full Article 2 minutes read

ACC: Agenții economici care vor deversa ape uzate riscă să fie deconectați de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare

Agenții economici care vor deversa ape uzate cu conținut ridicat de poluanți riscă să fie deconectați de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare. Avertizarea vine din partea SA „Apă-Canal Chișinău”, după ce, doar în weekend, nouă agenți economici din Chișinău au fost depistați că ar fi deversat ape uzate ce depășeau concentrațiile maxime admisibile de poluanți în rețeaua publică de canalizare.

SA ,,Apă-Canal Chișinău” anunță că agenții economici care deversează ape uzate în rețeaua publică de canalizare vor fi verificați non-stop, în contextul în care se înregistrează temperaturi caniculare. Furnizorul declară că și-a fixat ca obiectiv major să reducă deversările cu depășirea concentrațiilor maxime admisibile.

Potrivit sursei, pe parcursul zilelor de vineri și până duminică, inclusiv, au fost prelevate probe de la 20 de agenți economici, din raza municipiului Chișinău cu diverse genuri de activitate. Ca urmare a controalelor efectuate, s-a demonstrat ca la 9 agenți economici apele uzate deversate sunt cu concentrații de poluanți depășite.

Furnizorul anunță că agenții economici respectivi vor primi prescripții prin care sunt avertizați despre necesitatea stringentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentrații majorate de poluanți. La fel, conform normelor legale, vor avea un termen ce nu depășește 10 zile pentru a înlătura neconformitățile înregistrate. Apă-Canal Chișinău menționează că agenții economici care nu se vor conforma și după prelevarea repetată a probelor, vor primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

Pentru a evita suspendarea contractelor, dar și în scopul prevenirii răspândirii mirosului neplăcut, reprezentanții furnizorului de apă fac un apel reiterat către toții agenții economici să își revadă procesul de lucru întru neadmiterea deversării apelor uzate cu concentrații majorate (CMA) de poluanți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: