Acceptare sau respingere? În Moldova se desfășoară ultima zi a Festivalului de Film LGBT (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Acceptare sau respingere? În Moldova se desfășoară ultima zi a Festivalului de Film LGBT (VIDEO)

Festivalul de Film LGBT se încheie pe 17 octombrie. Ultima peliculă va fi difuzată la ora 17:00, la Digital Park, str. Mihai Viteazul nr. 15, din Chișinău. Timp de trei zile, persoanele interesate au avut ocazia să vizioneze creații cinematografice produse în diferite țări, care abordează subiectul problemelor cu care se confruntă minoritățile sexuale.

În cadrul festivalului au fost publicate câteva scurtmetraje interactive, despre un adolescent de 17 ani care decide să își anunțe părinții că este homosexual. Acțiunea se desfășoară într-o familie din Republica Moldova. La finalul clipului, publicul poate accesa una dintre două ferestre: „acceptare” sau „respingere” pentru a viziona continuarea.

De asemenea, părinții copiilor LGBT au avut ocazia să discute, online, cu psihologa Centrului de Informații GENDERDOC-M, Oxana Gumennaia.

Programul ultimei zile de festival îl găsiți mai jos:

Festivalul a fost organizat de Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”. Acesta a fost fondat în data de 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, persoane bisexuale și transgen) în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: