Acces securizat în incinta Aeroportului Chișinău. Pasagerii vor trece de dispozitive special instalate
Full Article 2 minutes read

Acces securizat în incinta Aeroportului Chișinău. Pasagerii vor trece de dispozitive special instalate

Mai multe echipaje mixte ale forțelor de ordine vor patrula, zilnic, în incinta și în apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Mai mult, călătorii care vor intra în incinta clădirii vor fi nevoiți să treacă de dispozitive speciale instalate de forțele de ordine, în vederea sporirii securității și siguranței vizitatorilor.

Potrivit Poliției de Frontieră, începând de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, va fi inițiată instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Contactată de NM, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că dispozitivele vor scana pasagerii și pagajele acestora la intrarea în aeroport. Potrivit sursei, măsura vine suplimentar la mecanismul de patrulare de către Poliția de Frontieră, IGP, INSP și IGC și va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.

Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.

Adițional, va fi reorganizat spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii. Măsura va deveni operațională din data de 1 august 2022.

„Rugăm călătorii sa vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare”, îndeamnă polițiștii de Frontieră.

Potrivit sursei, în continuare vor fi instituite noi măsuri cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual.

De menționat că, în ultima perioadă, oamenii legii primesc zilnic alerte cu bombă. Deși până acum toate s-au dovedit a fi false, alertele au perturbat mai multe curse avia, dând, astfel, peste cap, activitatea Aeroportului Internațional Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: