Accesul în cimitirele din Chișinău de Blajini, permis. Precizările lui Ceban
Full Article 2 minutes read

Accesul în cimitirele din Chișinău de Blajini, permis. Precizările lui Ceban

De Paștele Blajinilor, accesul chișinăuienilor în cimitire va fi permis. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia extraordinară pentru sănătate publică a municipiului Chișinău, astăzi, 8 mai.

„Comisia a decis că se permite, începând cu ziua de mâine, 9 mai, accesul în toate cimitirele din municipiul Chișinău până la ora 17:00”, a spus edilul capitalei, Ion Ceban, într-un live pe Facebook.

Acesta a precizat că cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție și să păstreze distanța socială. Consumul băuturilor alcoolice și produselor alimentare în cimitire este interzis.

„Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Carabinieri să verifice cum se respectă măsurile de sănătate publică”, a mai spus Ceban.

Menționăm că recent, Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare primarului Ion Ceban și Comisiei pentru Situații Excepționale a capitalei. Acesta a solicitat autorităților locale să permită accesul enoriașilor în cimitire în data de 9 și 10 mai, pentru a prăznui Paștele Blajinilor.

Ulterior, și președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a spus că autoritățile municipiului Chișinău ar trebui să ridice restricțiile privind vizitarea cimitirelor de Paștele Blajinilor. Socialistul a precizat că primăria capitalei ar trebui să ia exemplu de la administrațiile locale din alte raioane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: