„Această „știre” este o rușine”. Alaiba, supărat că a fost fotografiat pe ascuns alături de noul viceguvernator BNM
Full Article 3 minutes read

„Această „știre” este o rușine”. Alaiba, supărat că a fost fotografiat pe ascuns alături de noul viceguvernator BNM

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba a crticat gestul portalului Telegraph.md, care a publicat pe 23 martie o fotografie făcută pe ascuns. În imagine, parlamentarul se află într-un restaurant, alături de noul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Autorii au scris că parlamentarul ar fi însoțit de „o persoană dubioasă”. „Această „știre” este o rușine pentru autorul ei”, a comentat Alaiba.

Ce s-a întâmplat?

Tepegraph Moldova a publicat pe Telegram o fotografie în care apare deputatul PAS și un alt bărbat.

Târziu în noapte, deputatul PAS Dumitru Alaiba se întâlnește cu anumite personaje dubioase, iar locul cinei de taină este Restaurantul Madam Wong. În acest local de fițe, așa cum este cunoscut în Chișinău, prețul cinei în stil asiatic depășește valoarea unei pensii. Dle deputat, poftă bună și spor la treabă!”, au comentat imaginea jurnaliștii Telegraph Moldova.

Reacția lui Dumitru Alaiba

Parlamentarul PAS Dumitru Alaiba a publicat pe pagina sa oficială de pe Facebook un screenshot și a oferit detalii despre întâlnirea respectivă.

Această „știre” este o rușine pentru autorul ei. O compătimesc pe persoana care primește bani pentru asemenea „job”. Sunt sigur, meriți mai mult! Poți mai mult! Știi să faci mai mult decât asta! Trebuie doar să găsești în tine suficientă mândrie și demnitate ca să o spui. Îndrăznește să faci ceva mai demn”, a comentat deputatul.

Politicianul a dezvăluit că se afla împreună cu Arcadie Albul, noul viceguvernator al BNM, ba chiar a indicat și suma din nota de plată – 500 de lei.

Am mers la localul pe care l-a propus el. Nota de plată pentru două persoane a fost, într-adevăr, cam scumpă – vreo 500 lei. De obicei merg în localuri ceva mai ieftine. Sunt conștient că sunt uneori în vizor, observ că oameni deseori mă cunosc pe stradă. Ne zicem bună ziua, ne zâmbim. Chiar reies din faptul că fiecare pas al meu ar putea fi observat de cineva care mă cunoaște, întâmplător. Asta e parte din lucru. Totuși, refuz să mă întâlnesc prin subsoluri și prin tufișuri doar pentru a nu fi observat, refuz să mă ascund de oameni, refuz să îmi schimb stilul de viață. Sunt un om deschis, social și așa voi rămâne”, a mai scris Dumitru Alaiba.

Deputatul majorității parlamentare a transmis și un mesaj pentru jurnaliștii care publică astfel de informații: „Sincere compătimiri încă o dată celor ce numesc asemenea ocupație „loc de muncă”. Căutați-vă un job adevărat, unul care să vă ajute să vă dezvoltați. O să eliminăm banii murdari din politic și din mass media, iar asemenea „joburi” vor dispărea”. 

Amintim că, în luna februarie, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că PAS a elaborat un proiect de lege menit să sancționeze instituțiile mass-media care răspândesc știri false, manipulează și nu asigură principiul pluralismului de opinii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: