„Acest șantaj nu va trece”. Primăria Chișinău anunță că decizia despre închiderea pieței „Delfin” a fost luată de administrația acesteia
Full Article 2 minutes read

„Acest șantaj nu va trece”. Primăria Chișinău anunță că decizia despre închiderea pieței „Delfin” a fost luată de administrația acesteia

Decizia despre încetarea activității pieței „AgroEuroMarket” (Delfin) din sectorul Buiucani al capitalei a fost luată de administrația acesteia, informează Primăria Chișinău. Totodată, instituția notează că nu va accepta construcția blocurilor de locuințe pe locul respectiv.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, conflictul dintre administrația pieței „Delfin” și comercianții ce activează acolo, a pornit recent, după reluarea activității acesteia. Șeful pieței a solicitat achitarea taxei pentru chirie, inclusiv pentru perioada când unitatea de comerț nu a activat din cauza pandemiei COIDV-19, iar respectiva solicitare a nemulțumit mai mulți agenți economici care activează acolo.

Pretorul de Buiucani a precizat că a mai apărut o problemă cu piața de flori amplasată pe trotuarul de pe strada Alba Iulia, în perimetrul pieței „Delfin”. Actele permisive pentru aceste pavilioane au expirat, astfel, că agentul economic a fost notificat despre evacuarea obiectivelor.

Săptămâna trecută, Pretura Buiucani și Direcția comerț au fost notificate despre închiderea pieței „Delfin” pentru o perioadă nedeterminată, invocându-se drept motiv reparația sistemului antiincendiar sau a unor spații din incinta zonei de comerț.

Pe de altă parte, Ion Ceban susține că decizia administrației pieței private „Delfin” de a o închide, vine ca urmare a solicitării autorităților locale de a evacua pavilioanele de flori de pe trotuarul din preajmă.

„Acest șantaj nu va trece. Chiar dacă respectivul agent economic are alte planuri acolo, construcția de blocuri tot nu va merge”, a declarat Ceban.

În acest sens, Ceban a solicitat responsabililor ca în termen de două zile să fie identificate noi locuri de comerț pentru vânzătorii de producție agro-alimentară care activau în piața „Delfin”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: