Acorduri de tip cartel pe piața produselor petroliere? Consiliul Concurenței investighează situația în domeniu
Full Article 1 minutes read

Acorduri de tip cartel pe piața produselor petroliere? Consiliul Concurenței investighează situația în domeniu

Consiliul Concurenței anunță, pe 11 martie, că monitorizează piața comercializării produselor petroliere în privința identificării unor semne de acorduri de tip cartel sau abuzuri de poziție dominantă.

Totodată, urmează să intervină în situațiile în care prețurile angro la motorină vor depăși prețul maximal cu amănuntul stabilit de către regulator în baza cotațiilor internaționale.

Consiliul reiterează că companiile trebuie să își stabilească în mod independent politica de prețuri, în funcţie de propria strategie şi de structura costurilor implicate de desfăşurarea activităţii.

Consiliul Concurenței susține că prețurile sunt puternic afectate de situația pe piețele internaționale.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile la carburanți pentru perioada 12-14 martie. Astfel, benzina și motorina se scumpesc din nou, prima – cu 18 bani, cea de-a doua – cu 33 bani. Pentru un litru de benzină, șoferii vor scoate din buzunar 27,26 lei, iar pentru motorină – 26,13 lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: