„Acțiunile prim-ministrului sunt o sfidare evidentă a legii”. PAS se va adresa la IGP și la PG după ce fiul premierului și-ar fi sărbătorit nunta
Full Article 2 minutes read

„Acțiunile prim-ministrului sunt o sfidare evidentă a legii”. PAS se va adresa la IGP și la PG după ce fiul premierului și-ar fi sărbătorit nunta

Partidul Acțiune și Solidaritate se va adresa la Inspectoratul General de Poliție și la Procuratura Generală, după ce fiul premierului Ion Chicu și-ar fi sărbătorit nunta pe 28 august, la o vinărie din Republica Moldova. 

„Prim-ministrul a hotărât în august că toți oamenii care vor face nunți sau cumetrii vor fi pedepsiți și vor fi obligați să plătească amenzi mari sau chiar să facă închisoare. Tot el vorbea la televizor în bătaie de joc despre toți cei care măcar s-au gândit să facă ceremonii. Însă lui i se poate?! A făcut nuntă mare și a încălcat hotărârea semnată de el, regulile situației de urgență și propriile cuvinte”, se anunță într-un mesaj al Maiei Sandu.

„Acțiunile prim-ministrului sunt o sfidare evidentă a legii și reprezintă o amenințare la adresa securității și sănătății publice și trebuie pedepsite contravențional și penal. Nicio persoană nu poate fi mai presus de lege, indiferent de funcția pe care o deține”, a mai spus Maia Sandu.

În acest sens, PAS va solicita Inspectoratului General de Poliție să-l sancționeze contravențional pe prim-ministrul Ion Chicu și va înainta un denunț Procuraturii Generale solicitând cercetarea acțiunilor sub aspect penal.

Menționăm că premierul Ion Chicu nu a venit cu reacție la acest subiect.

Conform dispoziției publicate de Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică pe 26 august, desfășurarea nunților este interzisă.

Oamenii mor, dar prim-ministrul lui Dodon face nuntă!Nedreptatea și nerușinarea prim-ministrului lui Dodon întrec…

Posted by Maia Sandu on Sunday, 30 August 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: