Activitatea unei stații PECO din Florești, sistată. Comercializa produse petroliere și gaze lichefiate fără licență
Full Article 2 minutes read

Activitatea unei stații PECO din Florești, sistată. Comercializa produse petroliere și gaze lichefiate fără licență

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a anunțat că o stație PECO din raionul Florești și-a sistat temporar activitatea de comercializare a benzinei, motorinei și gazului lichefiat. Se întâmplă după ce inspectorii ISSPNPC au constatat că agentul economic a comercializat produse petroliere și gaze lichefiate fără să dispună de autorizație.

ISSPNPC a informat, pe 2 mai, că controlul la stația PECO din Florești a fost demarat ca urmare a petițiilor consumatorilor, și a sesizării Centrului Național Anticorupție (CNA).

În cadrul verificării, inspectorii ISSPNPC au depistat că sistemul de măsurare și înregistrare a cantității produselor petroliere și gazelor lichefiate livrate cu amănuntul era cu termenul de verificare metrologică expirat.

„Astfel, urmare a efectuării controlului, au fost constatate fapte ale agentului economic care cad sub incidența elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 241 Cod penal al RM (Practicarea activităţii financiare fără licență pentru activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi gazelor lichefiate) fapt pentru care, ISSPNPC a remis neîntârziat materiale și a sesizat organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat, fapta fiind săvârșită în condiţii care o plasează sub incidenţa legii penale”, a comunicat ISSPNPC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: