Actorii teatrului distrus din Mariupol vor susține două spectacole la Chișinău. Unde vor fi prezentate și cât costă biletele?
Full Article 2 minutes read

Actorii teatrului distrus din Mariupol vor susține două spectacole la Chișinău. Unde vor fi prezentate și cât costă biletele?

Ministerul Culturii informează că, pe 4 și 5 mai, Republica Moldova va găzdui Teatrul Dramatic Regional Academic din Donețk, or. Mariupol. Biletele costă între 100 și 150 de lei și pot fi achiziționate la casele teatrului gazdă și în rețeaua iTiket.

Teatrul din Mariupol va prezenta, pe 4 mai, spectacolul „KRIK NAȚII” și pe 5 mai – „DECAMERONUL”. Cele două spectacole vor avea loc la Teatrul Fără Nume.

Spectacolele vor fi prezentate în limba ucrainenă.

Proiectul este organizat și susținut de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Teatrul fără nume și se înscrie în suita de manifestări consacrate Anului culturii ucrainene în Republica Moldova.

Biletele variază între 100 și 150 de lei și pot fi achiziționate la casele teatrului gazdă și în rețeaua iTiket.

***

Amintim că Teatrul de artă dramatică al regiunii Donețk a fost un teatru în Mariupol. Construit în 1960 pe locul fostei biserici Maria Magdalena, teatrul modern a fost în mare parte distrus de bombardamentele rusești din 16 martie 2022. În momentul bombardamentului, în clădire se adăposteau circa 1000 de civili. Potrivit estimărilor Kievului, în timpul atacului au fost ucise circa 500 de persoane. Clădirea fusese special semnalizată ca adăpost pentru copii, cu o inscripție mare „Deti” („Copii”) , scrisă pe asfalt în fața teatrului și care putea fi văzută de la mare înălțime.

În februarie 2023, rușii au demolat complet clădirea. În prezent, orașul este controlat de forțele ruse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: