„Actualmente se impozitează de la primul leu”. Precizările Ministerului Finanțelor despre proiectul cu privire la colete 
Full Article 2 minutes read

„Actualmente se impozitează de la primul leu”. Precizările Ministerului Finanțelor despre proiectul cu privire la colete 

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova a venit cu precizări în contextul proiectului care vizează modificarea plafonului pentru colete, expediate de o persoană fizică către o altă persoană fizică. Autoritățile susțin că, actualmente, coletele transmise de o persoană fizică aflată peste hotarele țării către o altă persoană fizică „se impozitează de la primul leu” iar prin această măsură s-ar urmări „majorarea plafonului de impozitare de cel puțin 45 euro”. Potrivit Ministerului, o decizie finală va fi luată urmare a consultării publice a proiectului. 

Ministerul Finanțelor susține că în spațiul public au apărut interpretări false cu privire la „impozitarea trimiterilor poștale”.

Proiectul propus pentru consultare nu se referă la trimiterile poștale, ci vizează modificarea plafonului pentru bagajul neînsoțit (colet) expediat de o persoană fizică către o altă persoană fizică. Regimul fiscal aferent trimiterilor poștale de la afaceri către persoană fizică, realizate prin intermediul platformelor de comerț electronic rămâne neschimbat”, au precizat reprezentații Ministerului.

Se menționează că „scutirea de taxe de import este aplicată pentru trimiterile expediate a căror valoare nu depășește 150 euro, începând cu 1 ianuarie 2024”.

Potrivit Ministerului, „actualmente, coletele transmise de o persoană fizică aflată peste hotarele țării către o altă persoană fizică se impozitează de la primul leu”.

Respectiv, prin această măsură propusă spre discuție, se urmărește majorarea plafonului de impozitare de cel puțin 45 euro. Decizia finală urmează a fi luată urmare a procedurii de consultare publică a respectivului proiect”, au conchis reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: