„Acum înțeleg de ce se plâng că nu le ajunge hârtie”. Reacția lui Igor Dodon după ce s-a ales cu un nou dosar penal
Full Article 2 minutes read

„Acum înțeleg de ce se plâng că nu le ajunge hârtie”. Reacția lui Igor Dodon după ce s-a ales cu un nou dosar penal

Ex-președintele Igor Dodon s-a arătat revoltat de faptul că Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală privind folosirea unui certificat medical fals. Totodată, avocații lui au formulat o adresarea către Procurorul General interimar în privința abuzurilor care ar fi fost comise de procurorul Petru Iarmaliuc.

Potrivit lui Igor Dodon, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, nu prea înțelege procesele realizate de unii procurorii din subordinea sa.

„Presa liberă” solicită comentarii cu privire la „ дело века-справка” pentru care a fost format un grup mare de procurori anticorupție.

Vedeți mai jos adresarea către Procurorul General interimar, formulată de apărătorii mei, în privința abuzurilor comise de procurorul Petru Iarmaliuc în procesul de ticluire a acestui pseudo-dosar. Trei volume de inepții, acum înțeleg de ce se plîng că nu le ajunge hîrtie„, a informat Igor Dodon.

Totodată, fostul președinte speră că cererea va atrage atenția juriștilor, procurorilor și judecătorilor.

Amintim că Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în privința ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a soției acestuia și a unui medic de familie, care, de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare.

Citește și: Igor Dodon s-a răzgândit și nu mai pleacă în România: „Renunțăm la deplasarea cu scop medical în țara vecină”

***

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: