ACUM răspunde lui Dodon: „Demonstrați că nu vreți să fiți Plahotniuc 2”
Full Article 2 minutes read

ACUM răspunde lui Dodon: „Demonstrați că nu vreți să fiți Plahotniuc 2”

Blocul ACUM propune votarea în parlament a proiectului asupra căruia guvernul și-a asumat răspunderea, ca variantă de compromis la neînțelegerile create în coaliția de guvernare. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 noiembrie, de către liderii fracțiunilor PAS și PPDA din legislativ, Igor Grosu și Alexandru Slusari, după discuțiile inițiate de șeful statului.

„Înțelegem frustrările și de o parte și de cealaltă. Am venit cu o variantă de compromis, ca să nu se simtă cineva perdant, să se revină în parlament, parlamentul să voteze și, cel mai important, lucrurile nu se schimbă în esență față de ceea ce a fost. Premierul propune CSP-ului o listă de candidați, acesta decide dacă acceptă sau nu, dacă da, face o propunere președintelui care semnează sau nu semnează pentru un procuror general. Fiecare poate controla procesul. Dacă nu rupem acest cerc vicios al corupției o să revenim de unde ne-am pornit”, a declarat Igor Grosu.

Iar deputatul Alexandru Slusari a precizat că, dacă PSRM acceptă propunerea, proiectul respectiv ar putea fi votat în două lecturi până la sfârșitul zilei de astăzi. Acesta a dat asigurări că blocul ACUM își dorește păstrarea majorității parlamentare: „Să fie foarte clar: noi nu vrem alegeri anticipate și propunerile noastre sunt constructive. Vom vedea care va fi poziția celor de la PSRM”, a declarat deputatul.

Slusari a mai spus că, în cadrul discuției, președintele Igor Dodon ar fi încercat să îi convingă că „nu vrea să devină Plahotniuc 2”. „Răspunsul nostru a fost foarte clar: noi vrem fapte, nu vorbe. Dacă nu vrea să devină Plahotniuc 2, să demonstreze plenar asta.”

Anterior, președintele Igor Dodon a anunțat trei scenarii pentru ședința de astăzi a parlamentului: retragerea inițiativei de către premier, dar votarea legii de către deputați în aceeași formulă, premierul își retrage inițiativa de asumare a răspunderii sau socialiștii vor depune moțiune de cenzură la ora 15:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: