Adjunctul Veronicăi Dragalin s-a plâns la Procuratură că i-au fost accesate datele cu caracter personal
Full Article 2 minutes read

Adjunctul Veronicăi Dragalin s-a plâns la Procuratură că i-au fost accesate datele cu caracter personal

Adjunctul Veronicăi Drăgălin, procurorul Mihail Ivanov, a depus o plângere la Procuratură prin care cere tragerea la răspundere a persoanelor care i-au accesat datele cu caracter personal. Informația a fost confirmată pentru NM de către Procuratura Anticorupție. 

„Confirmăm adresarea unei plângeri cu privire la accesarea datelor cu caracter personal, plângerea vizează 3 entități publice și 2 private”, au precizat responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție.

Pe 26 ianuarie, membrul comisiei speciale pentru pre-selecția candidaților pentru funcția de șef al PCCOCS Iulian Groza a cerut anularea concursului. Prin intermediului unui text, acesta a argumentat că integritatea procesului de selecție este grav afectată. Mai mult, Groza, care este și membru al Consiliului Suprem de Securitate, a menționat că ar fi existat tentative de a fi presat și intimidat.

În aceeași zi, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat ca este de acord că concursul la funcţia de şef al PCCOCS, inițiat de CSP în noiembrie 2022, să fie anulat. Potrivit lui, „situația creată implică lipsa de credibilitate”.

În cadrul ședinței din 31 ianuarie, CSP a declarat ca inadmisibilă cererea lui Eugen Rurac împotriva acțiunilor grupării lui Iulian Groza. Șefa CSP Angela Motuzoc a explicat că subiectul este examinat pe cale judecătorească.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: