Adunarea Generală a Judecătorilor s-a întâlnit pentru prima dată în ultimii 4 ani. Urmează să aleagă membrii pentru CSM
Full Article 50 second read

Adunarea Generală a Judecătorilor s-a întâlnit pentru prima dată în ultimii 4 ani. Urmează să aleagă membrii pentru CSM

Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat, pe 17 martie, în ședință. De menționat că este pentru prima dată în ultimii patru ani când membrii Adunării s-au întrunit.

La ședinnță s-au prezentat 330 de magistrați, ceea ce înseamnă că Adunarea este deliberativă.

Președinte al ședinței a fost ales Anatol Țurcan, judecător la Curtea Supremă de Justiție, iar secretar – Gheorghe Balan, judecător la Judecătoria Chișinău.

Pe ordinea de zi sunt incluse subiectele privind aprobarea proiectului Regulamentului cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor și alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Menționăm că ultima ședință a Adunării a avut loc în 2019. Ședințele care urmau să aibă loc în anii următori au fost amânate fie din cauza pandemiei de Covid, fie din lipsă de cvorum.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: