Aeroportul Chișinău, zona VIP: Un bărbat a încercat să scoată ilegal din țară 40 mii EUR
Full Article 2 minutes read

Aeroportul Chișinău, zona VIP: Un bărbat a încercat să scoată ilegal din țară 40 mii EUR

Funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui pasager de a scoate ilegal din țară o sumă impunătoare de bani. Cazul a fost înregistrat pe 13 mai, în cadrul postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, la sectorul plecare pasageri, sectorul VIP.

La controlul de specialitate s-a prezentat un pasager de gen masculin, al rutei Chişinău – Viena, declarând în prealabil organului vamal despre scoaterea din țară a mijloacelor financiare în sumă de 8 500 Euro.

În rezultatul controlului fizic efectuat au fost depistate mijloace financiare în numerar în sumă de 8 500 Euro (declarată în prealabil funcționarilor vamali) și 40 000 Euro sumă care urma a fi scoasă ilegal din țară, din motivul nedeclarării acesteia.

Mijloacele financiare au fost ridicate și a fost sesizată Direcția Urmărire Penală a Serviciului Vamal, iar cazul fiind investigat în continuare.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: