„Afacere” în închisoare. Un deținut al penitenciarului din Rezina, bănuit de șantaj cu fotografii intime
Full Article 2 minutes read

„Afacere” în închisoare. Un deținut al penitenciarului din Rezina, bănuit de șantaj cu fotografii intime

Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup infracțional, dirijat de către un deținut al penitenciarului nr. 17 din Rezina. Acesta, împreună cu alți complici, obținea prin înșelăciune fotografii cu caracter intim, după care șantaja victimele. 

În urma măsurilor de investigație, oamenii legii au stabilit schema prin care suspectul șantaja victimele. Astfel, individul iniția conversații cu mai multe femei pe rețelele de socializare și dezvolta cu potențialele victime o relație de încredere, iar prin diverse metode le determina să-i expedieze fotografii în ipostaze intime. Ulterior, bănuitul estorca de la acestea sume bănești în schimbul abținerii de la publicarea imaginilor primite. În scopul comiterii infracțiunii, bănuitul deținea ilegal mai multe telefoane mobile conectate la internet, iar în discuția cu potențialele victime, folosea o identitate falsă. Potrivit oamenilor legii, din grupul infracțional făceau parte atât persoane aflate în detenție, cât și la libertate.

Oamenii legii întreprind în continuare măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și alte eventuale victime.

Menționăm că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: