Afacerea afiliată ex-ministrului Justiției se extinde. Compania FlyOne a fost certificată în calitate de operator avia în România
Full Article 2 minutes read

Afacerea afiliată ex-ministrului Justiției se extinde. Compania FlyOne a fost certificată în calitate de operator avia în România

Compania FlyOne Airlines a fost certificată în calitate de operator avia și a obținut licență de activitate din partea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR). Informația a fost confirmată pentru NM de către Vladimir Cebotari, președintele consiliului de administrație al companiei.

Contactat de NM, acesta a precizat că grupul de companii FlyOne va fi constituit din trei companii: FlyOne Moldova, FlyOne Armenia și compania românească FlyOne Airlines.

„Acest lucru ne va permite extinderea spre piețele din țările UE, cu care UE are acorduri privind spațiul aerian deschis. De asemenea, ne va acorda acces spre piața internă a UE”, a explicat Cebotari.

FlyOne Airlines își va avea sediul în România. Vladimir Cebotari a menționat că compania dispune de autorizație pentru prestarea serviciilor de transport avia pe această piață. Acesta nu a oferit detalii despre activitatea companiei pe piața europeană și nici despre numărul aparatelor de zbor de care va dispune noua companie.

De menționat că compania FlyOne a fost fondată în anul 2015. Soția ex-ministrului Justiției Vladimir Cebotari, Maria Cebotari, deține 40% din acțiunile companiei. Inna Maleca deține alte 40%, iar directorul companiei, Mircea Maleca și Mariana tabuică – câte 10%. În anul 2021, și-a început activitatea compania fiică – FlyOne Armenia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: