Agricultorii au ieșit la protest în centrul capitalei (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Agricultorii au ieșit la protest în centrul capitalei (VIDEO)

Pe 9 decembrie, fermierii cu mai multe tractoare s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a protesta. Protestatarii consideră că guvernul nu a făcut față consecințelor crizei din cauza secetei și a pandemiei coronavirusului. S-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru a „exprima nemulțumirea față de acțiunile iresponsabile ale autorităților”.

Fermierii au parcat utilajele agricole în afara clădirii guvernului pentru ca autoritățile să acorde atenție și să îi ajute să facă față crizei. Ei cer să crească despăgubirile pentru daunele cauzate recoltei de cereale din al doilea grup.

„Nu vom pleca până când ne vor fi îndeplinite cerințele”, a spus unul dintre protestatari.

Amintim că pe 6 decembrie, fermierii au participat la un protest anunțat de președintele ales Maia Sandu. Reprezentantul producătorilor agricoli Vasile Mîrzenco a anunțat că fermierii sunt gata să blocheze intrările în Chișinău până când autoritățile anunță alegeri anticipate. „Vom aduce cele mai mari tractoare aici, mai aproape de parlament, pentru că bănuim că va fi nevoie de mult efort pentru a-i scoate din parlament. Vom sta la toate intrările în Chișinău până la anunțarea alegerilor anticipate ”, a spus el.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: