„Aici trebuie să iei o decizie”. Vicepremierul ucrainean a acuzat autoritățile moldovenești că „stau pe două scaune”
Full Article 2 minutes read

„Aici trebuie să iei o decizie”. Vicepremierul ucrainean a acuzat autoritățile moldovenești că „stau pe două scaune”

Autoritățile moldovenești încearcă „să stea pe două scaune” și să nu strice relațiile cu Rusia de dragul propriilor interese, nici sprijin pe potrivă Ucrainei să nu ofere în războiul cu Federația Rusă. Declarația a fost făcută de vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV.

Vereșciuk a spus că Moldova nu numește cu voce tare ceea ce se întâmplă în Ucraina război. Dar a adăugat că este gata să-și ceara scuze dacă a înțeles greșit autoritățile moldovenești.

„Dacă oamenii care reprezintă conducerea în Moldova au putere și spirit, atunci ar trebui să spună lucrurilor pe nume. Nu să caute expresii care să permită așezarea pe două scaune. Gazul rusesc este diluat cu sângele copiilor noștri. El nu este doar cu miros, ci cu sânge. Și aici trebuie să iei o decizie”, a spus Vereșciuk.

În plus, vicepremierul ucrainean a declarat că Moldova „a profitat” de situația din Ucraina pentru a solicita aderarea la UE.

„Moldova se află în spatele ucrainenilor, în spatele femeilor care au fost victimele ale violenței, în spatele copiilor care au devenit cu nevoi speciale. Acum, Moldova a solicitat aderarea la UE încercând să obțină încă mai multe beneficii economice. Acest lucru mă surprinde, pentru că eu am susținut-o mereu pe doamna președinte, care a evoluat întotdeauna atât de frumos. Am crezut că sprijinul ei este important, că ea este noua față a Moldovei democratice”, a mai spus Vereșciuk în cadrul interviului.

De menționat că la solicitarea Jurnal TV, serviciul de presă al președintelui Maia Sandu a comentat acuzațiile oficialului ucrainean.

„Moldova a condamnat încă din prima zi agresiunea rusă. Autoritățile republicii au numit evenimentele din Bucea și alte orașe ucrainene crime de război. Moldova a fost coautor a rezoluției ONU, care a condamnat agresiunea rusă. În plus, țara respectă sancțiunile financiare internaționale”, au spus reprezentanții serviciului de presă a președintei Maia Sandu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: