AIEA: Centrala nucleară de la Zaporojie a fost reconectată la rețeaua electrică ucraineană
Full Article 50 second read

AIEA: Centrala nucleară de la Zaporojie a fost reconectată la rețeaua electrică ucraineană

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) anunță că centrala nucleară de la Zaporojie a fost reconectată la rețeaua electrică ucraineană. Potrivit Agenției, inginerii au restaurat una dintre cele patru linii electrice deteriorate, scrie Meduza.

Amintim că în noaptea de 11 septembrie, ultima unitate electrică funcțională a centralei de la Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua electrică. În ultimele trei zile, unitatea de putere și-a alimentat propriile nevoi la ZNPP „la un nivel de putere critic scăzut”.

Purtătorul de cuvânt al administrației controlate de ruși a regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat că lansarea unităților nucleare va fi posibilă după ce bombardamentul se va opri, iar linia frontului va fi împinsă înapoi. Partea rusă și cea ucraineană s-au acuzat reciproc în mod repetat că bombardează postul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: