Air Moldova a împrumutat 2 mln de euro, însă banii au fost blocați. Compania acuză guvernul că vrea să falimenteze Avia Invest
Full Article 2 minutes read

Air Moldova a împrumutat 2 mln de euro, însă banii au fost blocați. Compania acuză guvernul că vrea să falimenteze Avia Invest

Reprezentanții companiei aeriene Air Moldova acuză guvernul că ar întreprinde măsuri pentru falimentarea intenționată a companiei Avia Invest. Într-un comunicat de presă publicat pe 19 mai, administrația întreprinderii susține că a contractat un credit de 2 mln de euro, însă banii au fost blocați fără niciun temei legal.

Reprezentanții companiei susțin că Air Moldova a fost implicată, fără să vrea, într-un scandal politico-economic, din cauza relațiilor dintre autoritățile statului și compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău.

Într-un comunicat de presă al întreprinderii se menționează că administrația Air Moldova a decis să contracteze un credit de la o bancă din străinătate pentru a achita serviciile de care a beneficiat. Printre creditorii Air Moldova este și compania Avia Invest, concesionara Aeroportului. Astfel, o sumă de două milioane de euro a fost transferată pe contul bancar al companiei de la BC „Moldova-Agroindbank” SA. Air Moldova acuză banca că a blocat banii, fără a prezenta un motiv legal plauzibil, iar motivele invocate, potrivit companiei, sunt absolut neîntemeiate din punct de vedere juridic.

„Având în vedere destinația creditului contractat, cel de stingere a datoriilor, inclusiv față de Avia Invest, luând în calcul declarațiile recente privind intenția autorităților de a întoarce cu orice preț Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului, considerăm că blocarea celor două milioane de euro de către BC „Moldova Agroindbank” SA a fost regizată. Intenția autorităților este să falimenteze în mod abuziv și artificial Avia Invest, pentru a-și atinge scopurile”, se menționează în comunicat.

Amintim că, pe 18 mai, premierul Ion Chicu a anunțat că guvernul a inițiat procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest, iar conturile acesteia au fost blocate.

Șeful executivului a precizat că, potrivit contractului, dacă compania intră în incapacitate de plată, concesionarea aeroportului va fi anulată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: