Air Moldova atenționează despre anularea și reținerea zborurilor
Full Article 2 minutes read

Air Moldova atenționează despre anularea și reținerea zborurilor

Compania aeriană Air Moldova anunță că alertele cu bombă de la Aeroportul Internațional Chișinău îi împiedică activitatea. Astfel, reprezentanții companiei declară că sunt obligați să anuleze sau să rețină zborurile planificate. 

Air Moldova spune că la Aeroportul Internațional Chișinău „s-a creat un haos”, care îi obligă să anuleze sau să rețină zborurile.

„Alertele zilnice, consecutive, rețin aeronavele la sol cu peste 4-6 ore, acest fapt împiedică deservirea curselor, mai mult ca atât aeroporturile de destinație refuză să accepte aterizarea aeronavelor noastre în afara orarului stabilit”, susține compania.

Air Moldova mai spune că anularea și reținerea zborurilor nu este o măsură acceptabilă de companie: „Este o consecință inevitabilă a terorizării la care suntem supuși în ultimele săptămâni”.

Astfel, compania anunță că astăzi se rețin zborurile operate de Air Moldova din și spre: Bucuresti 9U 861/ 862; Paris 9U 283/ 284′ Verona 9U 885/ 886.

Totodată este anulat zborul 9U 833/ 9U 834 Chișinău-Londra-Chișinău. Compania spune că Aeroportul Stansted nu acceptă aterizarea și decolarea acestui zbor în afara orarului stabilit.

„Pasagerii cursei anulate spre și din Londra pot beneficia de opțiunile propuse de companie sau pot solicita rambursarea totală la locul procurării biletului”, anunță compania.

La fel se menționează că întârzierile de zbor vor cauza alte rețineri în lanț și pe parcursul următoarelor zile.

De menționat că în ultima perioadă, în Moldova au fost anunțate mai multe alerte false cu bombă. Ultima a fost ieri seara la Aeroportul Internațional Chișinău. O amenințare în acest sens a fost expediată pe email. Informația a fost confirmată pentru NM de Mariana Bețivu, purtător de cuvânt la IGP. Activitatea aeroportului a fost sistată, iar oamenii au fost evacuați. La scurt timp, alerta s-a dovedit a fi falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: