„Ajutați Ucraina să-l aducă pe Putin la eșec”. Kuleba cere Occidentului arme de luptă și izolarea totală a Rusiei
Full Article 2 minutes read

„Ajutați Ucraina să-l aducă pe Putin la eșec”. Kuleba cere Occidentului arme de luptă și izolarea totală a Rusiei

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a adresat, pe 14 martie, un nou mesaj pentru „cei aflați în străinătate”, cărora le este frică să nu fie „trași în al treilea război mondial”. Într-un mesaj pe Twitter, șeful diplomației ucrainene cere Occidentului armele necesare și izolarea totală a Rusiei.

„Ucraina ripostează cu succes. Avem nevoie să ne ajutați să luptăm. Oferiți-ne toate armele necesare. Aplicați mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și izolați-o complet. Ajutați Ucraina să-l aducă pe Putin la eșec și veți evita un război mai mare”, a spus Kuleba.


Iar președintele Ucrainei Volodimir Zelenski insistă în continuare pe închiderea spațiului aerian ucrainean.

„Repet încă o dată: dacă nu ne închideți cerul, rachetele rusești vor cădea apoi pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO. E doar o chestiune de timp”, a scris Zelenski astăzi.

La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că acest lucru ar însemna o confruntare directă între NATO și Federația Rusă, ceea ce ar provoca un al treilea război mondial.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: