Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova

În Republica Moldova a fost diagnosticat, pe 16 august, al doilea caz de variola maimuței. Este vorba despre un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele, precum slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple, au apărut săptămâna trecută.

„Bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspecție la variola maimuței”, a precizat Ministerul Sănătății.

Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ancheta epidemiologică este in desfășurare. Potrivit autorităților, starea pacientului este de gravitate medie, stabilă.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova, la 8 august curent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: