Ala Nemerenco a vizitat secția de pediatrie din Bălți, însă nu a găsit gândaci: „Și fără ei, acolo e grav la capitolul infrastructură”
Full Article 2 minutes read

Ala Nemerenco a vizitat secția de pediatrie din Bălți, însă nu a găsit gândaci: „Și fără ei, acolo e grav la capitolul infrastructură”

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a fost în vizită la Spitalul din Bălți, inclusiv la secția de pediatrie „devenită “renumită” din cauza gândacilor”. Potrivit ei, la fața locului, nu a identificat nici o insectă. Pe de altă parte, șefa de la Sănătate declară că și fără această problemă, „acolo e grav la capitolul infrastructură”. 

În cadrul unei vizite în municipiul Bălți, ministra spune că a reușit să viziteze doar spitalul. „Am vizitat și secția de pediatrie devenită “renumită” din cauza gândacilor care se pornise-n lume după procedura de dezinfecție”, a spus Nemerenco.

Ea a mai declarat că nu a găsit urme de gândaci, însă a depistat alte probleme. „Nu am identificat niciunul, dar și fără ei, acolo e grav la capitolul infrastructură. Dar și mai gravă este asigurarea cu medici – din 5 necesari sunt numai 2. În chirurgia pediatrică – exact aceeași situație. În COVID copii – tot așa. Presiunea pe medici este enormă. Așteptările mămicilor – mari și justificate. Ale personalului medical – asemenea”, a spus ministra.

În final, Nemerenco și-a cerut scuze de la pacienții spitalului. „Scuze mămicilor pentru așa condiții – cam asta a preluat guvernarea noastră și nu doar în spitale. M-a bucurat și încurajat însă în discuții încrederea Dvs în ziua de mâine și viitorul celor mici. Și aceasta e cea mai solidă motivație”, a comunicat ministra.

***

De menționat că în urma vizitei de la Bălți, Ala Nemerenco a mai declarat că autoritățile discută despre construcția unor spitale regionale noi.

Amintim că, în data de 10 ianuarie 2022, NM a primit imagini video de la Spitalul Clinic Municipal de Copii din Bălți. Potrivit sursei, în saloanele de la pediatrie au fost depistați mai mulți gândaci, care mergeau nestingherit pe podea și chiar pe patul unde copiii erau îngrijiți medical.

Contactați de NM, reprezentanții spitalului nu au negat că în secția spitalului ar putea fi gândaci. Apariția gândacilor, potrivit celor de la spital, este din cauza faptului că în perioada sărbătorilor de iarnă pacienții ar fi primit colete de acasă cu mâncare, fapt care a adus la apariția insectelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: