Ala Nemerenco acționează în judecată mai multe portaluri media: „Minciunile trebuie taxate”
Full Article 2 minutes read

Ala Nemerenco acționează în judecată mai multe portaluri media: „Minciunile trebuie taxate”

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că a acționat mai multe site-uri media din Republica Moldova în judecată, după ce ar fi scris subiecte „la comandă”. Nemerenco susține că a fost pornită o adevărată „campanie de denigrare” a sa, care, în fond, nu este altceva decât „lupta unora de a-și întoarce schemele și influența”.

„Am început procesul de acționare în judecată a site-urilor și publicațiilor cu finanțări obscure pentru inepțiile și minciunile debitate. Îi așteaptă o muncă grea de justificare a aberațiilor născocite la comandă. Libertatea cuvântului este o valoare pentru care și eu pledez, dar minciunile trebuie taxate”, a scris ministra Sănătății pe Facebook.

Nemerenco spune că a devenit ținta unei campanii de denigrare, urmare a activității sale în calitate de ministru. „Vă asigur că dacă la ministerul pe care îl conduc nu se întâmpla nimic pentru oameni, nu mă atingea nimeni, ba din contra, s-ar fi putut și să mă laude”, a menționat Ala Nemerenco.

De menționat că, acum câteva zile, mai multe portaluri media au publicat o informația preluată din presa din România, cu privire la raportul Curții Europene de Conturi. Documentul se referă la proprietarii unor pensiuni din șase țări, inclusiv din România, care ar fi beneficiat de fonduri europene. În realitate, aceștia și-au făcut propriile case de vacanță. În material nu sunt dezvăluite, însă, identitățile proprietarilor și prin urmare nu este clar dacă numele rudei ministrei Sănătății figurează sau nu în listă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: