Ala Nemerenco după ce o femeie i-a scris despre condițiile bune dintr-un spital raional: Mă bucur să văd că lucrurile se schimbă
Full Article 3 minutes read

Ala Nemerenco după ce o femeie i-a scris despre condițiile bune dintr-un spital raional: Mă bucur să văd că lucrurile se schimbă

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a spus că se bucură să vadă că serviciile din instituțiile medicale din țară se schimbă spre bine. Declarația a fost făcută după ce mama unui copil internat într-un spital raional i-a scris ministrei despre condițiile calitative din instituție. 

Pe 20 mai, Ala Nemerenco a postat pe pagina sa de Facebook niște fotografii cu mesajul unei mame, al cărui fiu este internat într-un spital raional. Femeia a remarcat serviciile calitative, atitudinea prietenoasă a personalului medical, dar și mâncare gustoasă care este servită în instituție.

„După cazul controlului riguros la Institutul Oncologic cu referire la alimentarea pacienților, făcut și public, după plecarea mai multor administratori sau chiar directori din funcție, după ce fiecare director cunoaște că atunci când merg în spitale, bucătăria e neapărat vizitată și supusă controlului, de la depozit până la meniu, mă bucur să văd că lucrurile se schimbă. Și nu judec doar în baza la ce văd, dar după mesajele pacienților care relatează că în meniu este unt, carne, sunt mere, chifle și lactate proaspete, meniul e diversificat, și cel mai important, este gustos”, a menționat ministra Sănătății.

Ala Nemerenco a menționat că nu ministrul trebuie să intervină ca să fie o alimentare adecvată în spitale, dar dacă este necesar, în spitalele în care ministerul este fondator și poate interveni, până la demisia celor care nu își îndeplinesc obligațiunile, începând cu administrația, va face și asta, până nu vom atinge normalitatea.

„O mână de oameni am mai rămas pe acest meleag. Probabil nici 2,6 milioane (cifra BNS) nu suntem. E timpul să se înțeleagă că cei care fură, au ajuns să se fure deja pe sine însăși. Eu nu doar sper, eu sunt convinsă că ne putem face țara una prosperă, că de frumoasă e foarte frumoasă. Atât că trebuie să muncim foarte mult la asta. Fiecare. Nu peste unul, sau peste zece. Fiecare”, a adăugat aceasta.

***

Amintim că, la începutul lui martie, o publicație pe rețelele de socializare cu privire la alimentația din cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi” din Chişinău a stârnit scandal zilele trecute. O femeie a publicat o imagine și un mesaj despre mâncarea oferită de instituție. Aceasta a spus că „se gătește atât de prost, din produse atât de rele, încât femeile deseori preferă să rămână flămânde”. Ulterior, pe 25 martie, ministra Nemerenco a informat că la Institutul Oncologic a fost efectuat un control inopinat. În urma verificărilor, șefa blocului alimentar, bucătarul șef, dieticianul și magazionerul și-au dat demisia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: