Ala Nemerenco face noi dezvăluiri despre discuțiile cu socialistul Ondostalco. Ce i-ar fi cerut acesta fostului ministru al Sănătății
Full Article 3 minutes read

Ala Nemerenco face noi dezvăluiri despre discuțiile cu socialistul Ondostalco. Ce i-ar fi cerut acesta fostului ministru al Sănătății

Fostul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a publicat astăzi, 15 noiembrie, mai multe detalii despre discuțiile private pe care le-ar fi avut cu deputatul socialist Vladimir Odnostalko. Potrivit acesteia, parlamentarul a cerut ca funcția de vicedirector al Agenției Medicamentului, precum și cea de director al Dispensarului Republican de Narcologie să revină socialiștilor și i-ar fi spus direct că „se ocupă cu tratamentul dependenților de droguri, în afara țării.” De cealaltă parte, deputatul neagă toate acuzațiile. 

Ala Nemerenco a publicat mai multe conversații pe care le-ar fi avut cu deputatul Vladimir Odnostalko:

„- Doamna ministru, dați-ne nouă funcția de vicedirector al Agenției Medicamentului.

– Cui, „vouă”?

– Nouă, socialiștilor. O să mă lămuresc eu pe cine să numim”.

……

„- Doamna ministru, vă voi spune sincer, sunt interesat de funcția de director al Dispensarului Republican de Narcologie.

– De ce? Doar nu sunteți medic.

– Cunosc mai bine problemele din domeniu decât medicii-proști care lucrează acolo și nu fac nimic.

– Cum puteți ști? Doar este un domeniu foarte specific?

– Vă voi spune sincer, am un mare interes. În principiu, mă ocup cu tratamentul dependenților de droguri în afara țării. Și încă ceva, vreau să controlez în totalitate sectorul antidrog din țară. Să creez o agenție, să includ totul în ea și…”

Consider necesară intervenția mea pe trei subiecte: 1. Da, l-am numit pe fostul Secretar de Stat Alexandru Voloc în…

Geplaatst door Ala Nemerenco op Vrijdag 15 november 2019

De cealaltă parte, parlamentarul PSRM, Vladimir Odnostalko a reacționat printr-un comentariu la postarea fostului ministru al Sănătății. Acesta neagă toate informațiile publicate și susține că Ala Nemerenco s-a trasnformat într-o „bârfitoare”.

„Ca specialist nu ați reușit să faceți nimic, nu ați binevoit să vizitați niciun spital, în afara celui din Cărpineni (unde v-au obligat să veniți). Acum, când ați rămas pe dinafară, exercitați cu succes profesia de bârfitoare. Am mai spus-o la ședința parlamentului și o spun și acum: am venit la dvs numai cu probleme legate de serviciu. Fără succes am încercat să vă aduc la cunoștință probleme legate de sistemul de sănătate. V-ați închis în birou și de acolo ați făcut câteva numiri nereușite pentru sistem, care vă convin numai dvs”, a comentat Vladimir Odnostalko la postarea Alei Nemerenco.

Amintim că în cadrul ședinței legislative în care a fost examinată moțiunea de cenzură împotriva guvernului Sandu, ministrul de atunci a Sănătății, Ala Nemerenco, l-a acuzat pe deputatul socialist Vladimir Ondostalko că a fost parlamentarul care a venit cel mai des la ministerul Sănătății și că i-ar fi spus direct că are interese „în câmpul drogurilor” și că vrea să obțină funcţia de vicedirector al Agenţiei Medicamentului.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: