Alaiba consideră că unii deputați din opoziție și familiile lor merită „cel puțin” o interdicție în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Alaiba consideră că unii deputați din opoziție și familiile lor merită „cel puțin” o interdicție în Ucraina

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că mai mulți deputați din opoziție răspândesc falsuri și distorsionează realitatea despre războiul din Ucraina. Fără a da vreun nume, Alaiba a spus că ei justifică și neagă ororile comise contra oamenilor pașnici. Deputatul afirmă că acești „colegi” ai săi ar merita „cel puțin o interdicție în Ucraina”.

„Ei nu au condamnat niciodată anexarea Crimeii, ba chiar au recunoscut acest pas drept unul just. Ei nu sunt prietenii Ucrainei și nu vor fi niciodată. Ei sunt ostili statului ucrainean. Acești „colegi” se prea poate să nimerească prin vreo listă de sancțiuni a țării vecine. Și poate chiar o merită. Poate chiar e minimul pedepsei pe care îl merită. Măcar și o interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei pentru ei și membrii familiei. Să uite de Odesa, să uite de Bucovel. Picior de-al lor să nu pășească în Ucraina pașnică și liberă. Pacea în Ucraina să revină, dar oameni ca ei – nu”, scrie Alaiba pe Facebook.

Amintim că pe 12 aprilie, deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, s-au adresat către Curtea Constituțională (CC) cu o nouă sesizare. Aceștia solicită CC să se pronunțe asupra constituționalității amendamentelor la Codul contravențional, votat de Parlamentul Republicii Moldova la 7 aprilie 2022.

Potrivit proiectului de lege se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Printre acestea se numără și panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca și panglica „Sfântului Gheorghe”, dar și literele „Z”, „V” etc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: