Alaiba, nemulțumit de „hârțoagele” cerute de FISC: „Pur și simplu nu dăm și gata”
Full Article 2 minutes read

Alaiba, nemulțumit de „hârțoagele” cerute de FISC: „Pur și simplu nu dăm și gata”

60% din certificatele pe care le solicită cetățenii de la Serviciul Fiscal de Stat sunt doar pentru a fi prezentate altor instituții. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei Dumitru Alaiba. Prin urmare, el propune ca Serviciul să nu mai elibereze certificate, dacă scopul acestora este pentru a fi prezentate altei instituții. Ministrul spune că a discutat la acest subiect cu directorul Serviciului Fiscal de Stat Rozalina Albu și directorul adjunct Valeriu Vlas. 

„60% din hârțoagele pe care le solicită antreprenorii și cetățenii de la Serviciul Fiscal sunt doar pentru a fi prezentate altor instituții. Certificate de tot felul. Cel mai des e vorba de instituții care deja au acces la informația Fiscului, doar că, probabil din obișnuință, poartă oamenii pe drumuri”, comunică Alaiba pe Facebook, pe 4 ianuarie.

Prin urmare, el propune ca instituția să nu mai elibereze unele certificate.

„Și dacă facem așa, ca Fiscul să NU mai elibereze oamenilor tot felul de certificate dacă scopul acestora e pentru a fi prezentate altei instituții? Pur și simplu nu dăm și gata. Și ceilalți să-și ajusteze activitatea, să solicite direct de la Fisc dacă au nevoie. Am discutat la SFS mai multe idei și intervenții cu Rozalina și Valeriu. Urmează”, a conchis ministrul.

***

Amintim că pe 3 ianuarie, reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat au anunțat că dările de seamă fiscale se prezintă doar în mod electronic. Se menționa că măsură este valabilă începând cu 1 ianuarie 2023.

Contribuabilii, pentru a se asigura că pot depune dările de seamă fiscale în mod electronic, trebuie să obțină semnătura electronică. Ulterior, să se logheze în Cabinetul personal al contribuabilului ca să prezinte online dările de seamă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: