Alaiba și-a luat la revedere de la statutul de deputat: Am învățat că cel mai des ai de ales între două decizii proaste
Full Article 3 minutes read

Alaiba și-a luat la revedere de la statutul de deputat: Am învățat că cel mai des ai de ales între două decizii proaste

Dumitru Alaiba a renunțat la mandatul de deputat. Pe pagina sa de Facebook, noul ministru al Economiei a anunțat că ședința plenară din 15 decembrie a fost ultima în calitate de parlamentar și că și-a eliberat biroul din legislativ.

„În sfârșit am reușit să-mi iau catrafuțele, să eliberez biroul din parlament. Au fost aproape patru ani. O experiență foarte prețioasă. Am învățat multe. Am făcut ce am putut mai bine, oriunde doar am fost. În opoziție sau la guvernare. Cum m-a dus capul, cum am crezut că e mai bine”, a scris Alaiba.

Ministrul Economiei,  până de curând deputat PAS, a enumerat și o parte din lecțiile învățate în Parlament.

Am învățat că, în cele mai frecvente cazuri, nu ai de ales între o decizie bună și una proastă. Cel mai des ai de ales între două decizii proaste. Am învățat să încerc, să tind, să lupt pentru a lua decizii în comun. Asta e greu, dar e atât de frumos când se întâmplă. Am învățat că oamenii care ți-s tovarăși și camarazi nu sunt ideali, ei au minusuri; și am învățat că oponenții, contra cărora lupți, s-ar putea să aibă și calități bune: poate citesc cărți bune, poate au un hobby admirabil, sau își iubesc la nebunie familia și copiii, ceea ce nu te-ai aștepta de la un corupt, trădător sau nevertebrat”, a mai scris Alaiba.

Dumitru Alaiba a vorbit și despre curaj.

Am învățat multe despre curaj. Să ai curajul să gândești și vorbești “pe nou”. Despre cum să iei riscuri calculate, despre cum să decizi, despre cum, uneori, nu e timp pentru detalii și e mai oportun să începi bătaia și vezi ce se întâmplă. Fără să știi încotro tot asta duce. Am învățat, în cele mai cruciale momente de conflict și de dezbatere în contradictoriu, când simți că ți se umflă vena de pe frunte și că parcă-parcă ți se strofolește și egoul, să-mi dau două palme imaginare și să-mi spun în gând: “nu e vorba de tine, de suferința, nedreptățirea sau cine știe ce sacrificiu ți-ai imaginat că faci. E vorba de oamenii din țara asta. Cu cât mai mult te gândești la sărmanul de tine, cu atât mai puțin te gândești la ei”, a mai scris acesta.

Amintim că, pe 18 noiembrie, Dumitru Alaiba a depus jurământul în calitate de ministru al Economiei. Potrivit Constituției, ministrul poate deține concomitent și funcția de deputat, dar pe un termen nu mai mare de 30 de zile de la data învestirii în funcție.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: