Alegerea președintelui Curții Supreme de Justiție a eșuat. Ce s-a întâmplat?
Full Article 2 minutes read

Alegerea președintelui Curții Supreme de Justiție a eșuat. Ce s-a întâmplat?

Niciun candidat nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a conduce Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În aceste condiții, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat desfășurarea unui concurs repetat. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței din 28 iulie. Hotărârea poate fi contestată în termen de 20 de zile.

Una dintre pretendentele la funcția de președinte al CSJ, judecătoarea Liliana Catan, a declarat că nu va mai participa la alt concurs și a ieșit din sală. Celălalt concurent, Anatolie Țurcan, nu a comentat deocamdată decizia.

Amintim că mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au organizat astăzi un flashmob în fața sediului unde urma să se desfășoare ședința CSM. Aceștia l-au acuzat pe președintele Igor Dodon că încearcă să promoveze în funcția de președinte al CSJ și al Curții de Apel persoane cu o reputație îndoielnică și să controleze, astfel, sistemul judecătoresc.

Și reprezentanții Platformei DA, în frunte cu Andrei Năstase, au venit la CSM. Deputații Alexandr Slusari și Dinu Plîngău au intrat în sala de ședințe a CSM, în timpul discursului judecătoarei Liliana Catan. Aceștia s-au pronunțat împotriva candidaturii acesteia la funcția de președinte al CSJ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: