Moldovenii din Irlanda își vor putea exercita dreptul la vot. Anunțul ambasadei
Full Article 2 minutes read

Moldovenii din Irlanda își vor putea exercita dreptul la vot. Anunțul ambasadei

Moldovenii din Irlanda, totuși, vor avea posibilitatea să voteze. Ambasada Republicii Moldova în Irlanda tocmai a primit aprobarea autorităților irlandeze de a organiza scrutinul din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda au anunțat că, în total, vor fi deschise trei secții de votare: în orașele Dublin și Limercik.

„A fost aprobată altă locație pentru cele trei secții de votare în orașul Dublin și pentru Limercik deoarece potrivit restricțiilor de nivelul 5 de sănătate publică hotele nu pot fi utilizate pentru organizarea alegerilor. Au fost impuse și alte condiții pe care urmează să le respectăm dar ne vom putea exercita dreptul la vot!”, se arată în mesaj.

În timpul apropiat, Ambasada va publica pe pagina de Facebook și web o scrisoare pentru deplasarea la secțiile de votare.

Anterior, reprezentanții misiunii diplomatice au scris că nu este clar dacă moldovenii din Irlanda vor putea sau nu să-și exprime dreptul la vot, după ce pe 20 octombrie autoritățile irlandeze au emis alertă de sănătate publică COVID-19. Restricțiile urmează să rămână în vigoare pentru o perioadă de 6 săptămâni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: