Aleksei Navalnîi a pierdut procesul în apel şi va executa pedeapsa cu închisoarea
Full Article 2 minutes read

Aleksei Navalnîi a pierdut procesul în apel şi va executa pedeapsa cu închisoarea

Un tribunal rus a confirmat sâmbătă în apel condamnarea opozantului politic Alexei Navalnîi la închisoare pentru încălcarea controlului judiciar, respingând apelul criticului Kremlinului într-un proces ce a declanşat proteste în toată ţara.

Aleksei Navalnîi a fost condamnat să execute doi ani și opt luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de încălcarea condițiilor pedepsei de trei ani și jumătate cu suspendare, pronunțată pentru un caz de delapidare din 2014. Opozantul rus a făcut apel în urma sentinței.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că anul trecut nu a putut să se prezinte în faţa ofiţerilor de eliberare condiţionată pentru că a trebuit să fie dus în Germania în timp ce era în comă după un atac cu un agent neurotoxic, apoi a rămas acolo câteva luni pentru a se reface.

Aleksei Navalnîi a acuzat Serviciul Federal de Securitate (FSB) că l-a otrăvit la sfârşitul lui august cu un agent neurotoxic, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, acuzaţii respinse de Kremlin.

După o convalescenţă de cinci luni în Germania, opozantul s-a întors la 17 ianuarie în Rusia, unde a fost imediat arestat chiar la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo în cadrul uneia dintre numeroasele proceduri judiciare care îl vizează.

Principala figură a opoziţiei, Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Cu toate acestea, este de aşteptat să execute mai puţin de trei ani, întrucât a petrecut mai multe luni în arest la domiciliu şi în detenţie.

Potrivit AFP, judecătorul unei instanţe din Moscova, Dmitri Balaşov, a redus cu încă o lună şi jumătate pedeapsa activistului anticorupţie, care va ispăşi în cele din urmă doi ani şi jumătate de închisoare.

Sursa: Agerpres

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: