UPDATE Alertă cu bombă la două Judecătorii amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alertă cu bombă la două Judecătorii amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală

Sediile Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru au fost evacuate, în urma unei alerte cu bombă. Potrivit poliției, în dimineața de 13 decembrie, un bărbat a anunțat că în clădiri au fost amplasate obiecte explozive.

Astăzi, în jurul orei 08:25 minute, un bărbat care a telefonat la poliție și a anunțat că, în incinta Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru, amplasate pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect exploziv.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh. Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în incinta ambelor clădiri. Ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea persoanei care a efectuat apelul.

UPDATE (11:01) În urma verificării clădirilor cât și a adiacentului acestora, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile. A fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației, individul care a făcut apelul riscă amendă de la 27 500 la 42 500 lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau până la 2 ani de închisoare.

***

Săptămâna trecută, o persoană a telefonat la poliție și a anunțat că sediul Președinției ar fi minat. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: