Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani. Toți angajații și vizitatorii din clădire au fost evacuați (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani. Toți angajații și vizitatorii din clădire au fost evacuați (UPDATE)

O nouă alertă cu bombă în capitală. Pe 10 noiembrie, la ora 10:10, poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, de către un bărbat, care a avertizat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani amplasată pe bd. Ștefan cel Mare, se află un obiect explozibil.

UPDATE (12:20) În urma verificării clădirii, cât și a adiacentului Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”BOMBTEH”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Buiucani vor întreprinde toate măsurile în identificarea persoanei care a făcut apelul.

Știrea inițială

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh.

Forțele de ordine au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii. La moment toate serviciile specializate activează la fața locului.

Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul, toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

***

O altă alertă cu bombă a fost semnalată pe 9 noiembrie, la Curtea de Apel Chișinău, cu sediul Botanica. În urma verificărilor, oamenii legii nu au depistat niciun obiect suspect.

Potrivit estimărilor, o alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 49 mii de lei sau 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: