Alertă cu bombă la un centru comercial din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la un centru comercial din Chișinău

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova declară că au primit o informație că centrul comercial Shopping Malldova din Chișinău ar fi minat. Potrivit oamenilor legii, la fața locului au fost trimise serviciile abilitate. 

„Acum 20 de minute am primit o informație prin care am fost anunțați că centrul comercial „MallDova” este minat. La fața locului s-au deplasat serviciile abilitate pentru examinarea obiectului și asigurarea securității cetățenilor”, se arată în comunicatul Poliției.

Oamenii legii au declarat că vor reveni ulterior cu detalii.

Amintim că la 21 decembrie 2021, în cadrul aceluiași centru comercial a fost anunțată o altă alertă cu bombă. Un bărbat a declarat că în incinta centrului comercial de pe str. Arborilor este amplasat un obiect explozibil.

În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: