Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. Precizările Ministerului de Externe de la Chișinău 
Full Article 2 minutes read

Alertă de călătorie în Orientul Mijlociu. Precizările Ministerului de Externe de la Chișinău 

Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Orientul Mijlociu. Instituția a recomandat cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită. 

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a emis pe 12 aprilie o alertă de călătorie în Orientul Mijlociu, „având în vedere situația de insecuritate din Orientul Mijlociu generată de războiul din Israel”. Ministerul a recomandat cetățenilor Republicii Moldova care se află sau planifică să călătorească în regiune, în special în țări ca Liban, Siria, Iran și Iordania, să exercite prudență sporită.

„Se recomandă informarea constantă, din surse locale, în legătură cu situația de securitate și conformarea atentă la indicațiile forțelor de ordine”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Totodată, cetățenii Republicii Moldova care au necesitatea de a fi consultați pe probleme consulare sunt îndemnați să contacteze Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia: [email protected]https://turcia.mfa.gov.md; +905416872104, în regim 24/7. Centrul de Apel al MAE: telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau +373 22 23 20 02. Se menționează că operatorii Centrului au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, persoanele interesate pot expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: