Alertă falsă cu bombă la Liceul „Mihai Grecu” din capitală. Ce riscă bărbatul care a făcut apelul
Full Article 2 minutes read

Alertă falsă cu bombă la Liceul „Mihai Grecu” din capitală. Ce riscă bărbatul care a făcut apelul

În dimineața de 18 septembrie, un bărbat a alertat Poliția că în incinta unui liceu din capitală s-ar afla un obiect explozibil. În urma verificărilor, s-a dovedit că alerta a fost falsă. Informațiile au fost confirmate pentru NewsMaker de ofițerul de presă al Poliției capitalei Natalia Stati. Potrivit surselor NM, este vorba despre Liceul „Mihai Grecu”.

Apelul la Serviciul 112 a survenit la ora 09:45. Un bărbat a declarat că pe str. Valea Crucii, în incinta unui liceu este amplasat un obiect explozibil.

Elevii, personalul didactic și alte persoane, care se aflau în clădire, au fost evacuate. Totodată, zona a fost încercuită.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile.

„Alerta cu bombă nu s-a adeverit. Ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Botanica, au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă”, a declarat Natalia Stati.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism. Persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani

***

Precizăm că în ultima săptămână au fost înregistrate două alerte cu bombă false în Chișinău. În ambele cazuri, un bărbat a alertat polițiștii că ar fi minate centre comerciale. În urma verificărilor, ambele alerte s-au dovedit a fi false.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: