Alertele cu bombă au legătură cu Plahotniuc? Litvinenco nu exclude înăsprirea pedepselor pentru amenințări false
Full Article 2 minutes read

Alertele cu bombă au legătură cu Plahotniuc? Litvinenco nu exclude înăsprirea pedepselor pentru amenințări false

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a comentat alertele cu bombă la Aeroport, Parlament, Guvern și alte instituții publice din Chișinău și Bălți. Acesta a calificat acțiunile drept „metode banditești” și a amintit că astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, este examinat cererea privind arestul lui Vladimir Plahotniuc în absență. Ministrul Justiției consideră că pedepsele pentru amenințările false ar trebui să fie mai dure.

Metodele banditești în a acționa nu se schimbă odată cu trecerea timpului. Vă amintiți de ziua de 7 iunie 2019, când Plahotniuc, nevrând să accepte debarcarea sa de la butoanele puterii, organiza tot felul de ”alerte cu bombă” în Parlament și în alte instituții ale statului? Apoi iată – azi judecătoria Ciocana examinează cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc (în contumacie, adică absență nemotivată) și asistăm din nou la aceeași ”alertă cu bombă””, a scris ministrul Justiției.

Oficialul a dat de înțeles că pedepsele pentru astfel de fapte ar trebui înăsprite.

„Bine că s-au mai schimbat lucrurile între timp, astfel încât combinațiile șmecherilor să fie date peste cap. Pe de altă parte, probabil că trebuie de venit cu măsuri suplimentare pentru ca răspunderea pentru astfel de perversiuni să fie pe potriva gravității faptei comise”, a conchis Litvinenco.

Amintim că oamenii legii au fost aunțați pe 5 iulie că mai multe instituții publice din Chișinău, dar și Bălți ar fi minate. În ajun, la Aeroportul internațional Chișinău au parvenit două astfel de alerte. Ambele s-au dovedit a fi false.

În prezent, persoana care se face vinovată de comunicarea mincinoasă cu bună știință despre pregătirea unor explozii, este pasibilă de răspundere penală și riscă amendă de până la 42.500 lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

***


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: