Lui Alexandr Lukașenko i s-a interzis să asiste la evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice
Full Article 2 minutes read

Lui Alexandr Lukașenko i s-a interzis să asiste la evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko nu va putea asista la evenimentele din cadrul Jocurilor Olimpice. Anunțul a fost făcut de către Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, scrie portalul Tut.by. 

Informația a fost confirmată de către Christian Klaue, directorul Comitetului olimpic internațional, pe pagina sa de Twitter.

 

 

Astfel, liderul de la Minsk și Comitetul național din Belarus au interdicție de participare la evenimentele Comitetului olimpic internațional și la Jocurile Olimpice.

Portalul mai scrie că, anterior, a fost publicată informația conform căreia Comitetul olimpic internațional a deschis o anchetă privind suspiciunea de urmărire politică a sportivilor din Belarus.

„Executivul Comitetului olimpic internațional își exprimă profunda îngrijorare față de situația creată în comunitatea sportivă a Belarusului și va supraveghea cu atenție cum vor evolua evenimentele”, se arată într-un răspuns pentru „Fondul solidarității sportive” la o sesizare depusă de reprezentanții organizației, după arestarea medaliatului olimpic Andrei Kravcenko și decesul lui Roman Bondarenko.

***

Acum câteva săptămâni, campioana mondială la freestyle ski Alexandra Romanovskaya a declarat într-un interviu pentru RBK-Sport că a fost exclusă din echipa națională a Belarusului după ce l-a criticat pe președintele țării, Alexandr Lukașenko. Totodată, antrenorul echipei, care a manifestat o părere negativă față de președinte, a fost obligat să întoarcă banii pe care i-a primit timp de un an în calitate de „bursă prezidențială”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: