„Alocările pentru agricultori sunt plătite din impozitele cetățenilor.” Ion Chicu, despre protestele din fața parlamentului
Full Article 2 minutes read

„Alocările pentru agricultori sunt plătite din impozitele cetățenilor.” Ion Chicu, despre protestele din fața parlamentului

Ministrul de interne Pavel Voicu a anunțat că protestatarii care au organizat o manifestație pe 16 decembrie în centrul capitalei, au parcat ilegal în fața clădirii Parlamentului opt tractoare, ignorând somațiile reprezentanților forțelor de ordine.

Ion Chicu a menționat că 2020 a fost un an record privind suma alocărilor din Bugetul de Stat pentru agricultori, aceasta depășind 1 miliard 280 milioane de lei: „Niciodată în istoria Republicii Moldova, chiar și în ani mulți mai buni ca acesta, nu au fost alocați atâția bani din impozitele oamenilor. Eu nu cred că societatea noastră își dorește în continuare să luăm bani de la învățători și medici ca să le plătim liderilor agrari”, a conchis premierul.

Totodată, șeful Executivului și-a exprimat speranța că legile bugetar-fiscale vor fi votate de deputați în lectură finală în următoarele zile. ”Sperăm să ajungem la conștiința tuturor deputaților ca să înțeleagă cât este de important să aprobăm aceste bugete. În paralel, este nevoie să lucrăm la elaborarea cadrului normativ secundar, a acelor hotărâri de Guvern care le pun în aplicare”, a menționat Ion Chicu.

***

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Acesta a invitat câțiva reprezentanți ai agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, la întâlnire  a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: