Alte 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V au fost livrate în Republica Moldova (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Alte 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V au fost livrate în Republica Moldova (VIDEO)

Alte 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V au fost livrate în Republica Moldova, astăzi, 30 aprilie. Lotul conține vaccinuri pentru al doilea rapel.

La evenimentul de recepționare a lotului este prezentă președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar și liderul socialiștilor, Igor Dodon.

„A venit al doilea rapel al vaccinului Sputnik-V. Anterior a venit primul rapel, acum al doilea”, a spus Zinaida Greceanîi. Totodată, aceasta a anunțat că săptămâna viitoare se va vaccina împotriva COVID-19 cu serul Sputnik-V.

Potrivit Ministerului Sănătății, 40 de mii de doze de vaccin vor fi transportate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar 31 de mii de doze de vaccin vor pleca în regiunea transnistreană.

Amintim că pe 24 aprilie, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat despre livrarea în Republica Moldova a 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V. Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Moscova a indicat un lot de 71 de mii de doze.

Pe 26 aprilie, întrebați de jurnaliști care este informația corectă, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că, de fapt, lotul a inclus 71 de mii de doze de ser produs în Rusia. Lotul livrat pe 24 aprilie era destinat pentru vaccinarea persoanelor cu prima doză.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: