„Am crezut că va trebui să așteptăm mai mult”. Metsola, declarații privind acordarea statutului de țări candidate la UE pentru R. Moldova și Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Am crezut că va trebui să așteptăm mai mult”. Metsola, declarații privind acordarea statutului de țări candidate la UE pentru R. Moldova și Ucraina

La summitul UE care a început pe 23 iunie, Moldova și Ucraina vor primi statutul de candidați pentru aderarea la unire. O afirmație în acest sens a fost exprimată de șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, înainte de întâlnire, menționând că extinderea este o oportunitate pentru Uniunea Europeană de a consolida securitatea geopolitică.

„Astăzi este o zi istorică – este război pe continentul nostru și ne pregătim să acordăm statutul de candidați Ucrainei și Moldovei, cel puțin eu cred că acest lucru se va întâmpla. Am crezut că va trebui să așteptăm mai mult pentru această zi și, prin urmare, salut unitatea și determinarea țărilor UE în această problemă”, a spus Metsola.

Şeful Parlamentului European a vorbit şi despre importanţa extinderii Uniunii Europene. „UE a văzut întotdeauna extinderea ca un proces de transformare a țărilor care doresc să devină parte a Europei. Așa că astăzi ar trebui să începem negocierile de aderare pentru Macedonia de Nord și Albania și ar trebui să începem, de asemenea, să discutăm despre liberalizarea vizelor cu Kosovo. Intenționez să spun asta la summit. Astăzi, cred, merită să vorbim despre extinderea în condiții de război, care ar trebui să fie văzută de Uniunea Europeană ca o oportunitate de consolidare a securității geopolitice”, a spus ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: