„Am depus o plângere la poliție”. Președintele CEC susține că a fost amenințat cu bătaia de un coleg
Full Article 3 minutes read

„Am depus o plângere la poliție”. Președintele CEC susține că a fost amenințat cu bătaia de un coleg

Președintele Comisei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, susține că ar fi fost amenințat de către un coleg, și el membru al Comisiei. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 8 iunie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Anterior, secretarul CEC Maxim Lebedinschi a declarat pentru NM că și el a primit amenințări, însă nu a precizat din partea cui.

Cimil a declarat că un membru al CEC l-ar fi amenințat cu răfuiala fizică. Prin urmare, președintele CEC a depus o plângere la poliție.

„Am depus o plângere la poliție în legătură cu acțiunile unuia dintre colegii noștri. Consider că sunt acțiuni nepotrivite din partea unui om care a participat la ședință, adică înainte de ședință. Am fost amenințat. Unul dintre membrii CEC a încercat să dea vina pe mine și m-a amenințat cu răfuiala fizică”, a spus Cimil, însă nu a precizat numele celui care l-ar fi amenințat.

La întrebarea moderatoarei dacă au fost făcute presiuni asupra sa înainte de ședința CEC din 5 iunie, pentru a vota pentru constituirea a 139 de secții de votare, Cimil a negat. De asemenea, acesta a negat că membrii CEC au fost presați să demisioneze.

Precizăm că, în cadrul ședinței CEC din 8 iunie, în timp ce era discutat subiectul privind majorarea numărului secțiilor de vot din afara țării, Cimil a solicitat să fie deconectat microfonul lui Sergiu Gurduza pentru „declarații populiste”. Asta după ce membrul CEC a menționat că suplimentarea cu încă șase secții de vot din diaspora „nu a fost un consens, ci o soluție cât de cât pentru a spăla murdăria pe care a făcut-o conducerea CEC”.

***

Pe 7 iunie, secretarul CEC Maxim Lebedinschi a declarat că demisia sa este solicitată de formațiunile care au protestat în fața CEC. De asemenea, acesta susține că a fost amenințat.

„Sunt presat pentru că mi-am făcut munca în conformitate cu legea, din cauza deciziei pe care am luat-o. Anume aceste partide mă presează. Mai mult, în adresa mea au venit amenințări, potrivit cărora, dacă nu-mi voi schimba decizia, va trebui să suport consecințele”, a menționat Lebedinschi pentru NM și a menționat că, în caz că va decide să demisioneze, va anunța public despre acest lucru.

***

Comisia Electorală Centrală a majorat, în cadrul ședinței de marți, numărul de secții de votare în străinătate, de la 139 până la 146, «sub presiunea protestelor». Partidele de dreapta — PASDA și «Alianța pentru Unirea Românilor» (AUR) au numit această decizie jumătăți de măsură și au declarat că o vor contesta la Curtea de Apel. Cei de la PAS și-au asigurat alegătorii că vor face tot posibilul pentru a majora considerabil numărul de secții de votare pentru diasporă. Participanții unui nou protest de lângă sediul CEC, organizat de PAS, au cerut să fie deschise 198 de secții în străinătate. Iar DA intenționează să se adreseze către procuratură și SIS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: