„Am înțeles că în acest raport nu este nimic despre beneficiarii furtului miliardului”. Procurorul general, despre jaful bancar
Full Article 2 minutes read

„Am înțeles că în acest raport nu este nimic despre beneficiarii furtului miliardului”. Procurorul general, despre jaful bancar

În următoarele 4-5 luni, Procuratura Generală va intensifica acțiunele de investigație în dosarul „furtului miliardului”. În acest sens, vor fi implicate mai mule resurse umane. De asemenea, Alexandru Stoianoglo susține că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu conțin informații despre beneficiarii jafului din sistemul bancare. Declarațiile au fost făcute astăzi, 10 decembrie.

Fiind întrebat despre etapa la care se află investigațiile privind furtul miliardului, Stoianoglo a răspuns că „în următoarele 4-5 luni, investigația în această direcție va fi activizată. Sunt făcute foarte multe acțiuni procesual penale. Până acum noi nu avem numele beneficiarului. Noi vom găsi oameni suplimentari pentru a da acestui proces o putere”, a declarat Stoianoglo.

Fiind întrebat în cât timp vom afla numele celor vinovați de jaful bancar, Stoianoglo a declarat că „e greu de răspuns la această întrebare. Eu înainte am auzit din presă că avem raportele Kroll 1 și Kroll 2 și am crezut că în aceste rapoarte avem ceva concret. După ședința Consiliului Suprem de Securitate am înțeles că în acest raport nu este nimic despre beneficiarii furtului miliardului”.

Pe de altă parte, Alexandru Slusari a scris pe Facebook că procurorul general îl decepționează. „Când dânsul susține că raportul Kroll 2 nu conține numele, eu pot presupune trei versiuni a acestei afirmații pripite. Sau dl. Stoianoglo deloc n-a citit raportul Kroll 2 sau el a citit doar raportul Kroll 2 și nu a făcut cunoștința cu Confidential Working Papers Part I și Part II. Sau dânsul minte”, a spus Slusari.

Amintim că în septembrie 2019, Alexandru Slusari, susținea că a primit o listă cu numele persoanelor care figurează în raportul Kroll 2. Potrivit acestuia, principalii beneficiari ai fraudei bancare din Republica Moldova ar fi: fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, fostul premier, Vlad Filat și fostul primar de Orhei, Ilan Șor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: