Ambasada Olandei: „Încercarea de a o demite pe judecătoarea Domnica Manole este o violare clară a Constituției”
Full Article 1 minutes read

Ambasada Olandei: „Încercarea de a o demite pe judecătoarea Domnica Manole este o violare clară a Constituției”

Ambasada Olandei în Republica Moldova a venit cu o reacție, după deciziile parlamentului de a modifica componența Curții Constituționale. Instituția a precizat că „respectarea statului de drept, separarea puterilor și independența justiției sunt principii de bază a oricărui stat democratic și acestea trebuie respectate în totalitate”.

„Suntem profund îngrijorați de acțiunile de astăzi ale parlamentului direcționate împotriva Curții Constituționale. Încercarea de a o demite pe judecătoarea Domnica Manole este o violare clară a Constituției Republicii Moldova”, se arată într-un mesaj al Ambasadei Olandei.

Precizăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, legislativul a aprobat numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al CC.

Drept urmare, Partidul Acțiune și Solidaritate a chemat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție.

În seara zilei de 23 aprilie, Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate și a solicitat Procuraturii Generale să investigheze acțiunile din parlament sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: